Οδηγίες Χρήσης

 1) Πως να κατεβάσετε το Entopizo.gr

Για να κατεβάσετε το Entopizo.gr στο κινητό σας, πρέπει πρώτα να ανοίξετε το PlayStore ( εάν διαθέτετε κινητό με Android λογισμικό ) ή το AppStore εάν διαθέτετε κινητό με Ios λογισμικό( iPhone). Έπειτα πατάτε στην αναζήτηση “Entopizo.gr” και κατεβάζετε την πρώτη επιλογή που θα εμφανιστεί.

AppStore ( iOS )

Playstore ( Android )

2) Πως να συνδεθείτε στο Entopizo.gr

Για να συνδεθείτε στο Entopizo.gr πρώτα ανοίγετε την εφαρμογή όπου θα σας εμφανιστούν 3 πεδία :
1) Γλώσσα, μπορείτε να επιλέξετε την γλώσσα που θέλετε να έχει η εφαρμογή ( συνήθως η γλώσσα είναι η ιδία με την γλώσσα του τηλεφώνου ),
2) Ηλ. Διεύθυνση (e-mail), εδώ συμπληρώνετε το E-mail που χρησιμοποιήσατε για να κάνετε εγγραφή και παραγγελία της συσκευή σας στην σελίδα μας,
3) Συνθηματικό (Password), εδώ συμπληρώνεται το Password που θα σας αποσταλεί στο E-mail σας. Τέλος κάτω αριστερά που λέει απομνημόνευση κάνετε τσεκ το κουτάκι και πατάτε σύνδεση.

3) Ξεκινώντας με την εφαρμογή

Μόλις συνδεθείτε στο Entopizo.gr θα σας εμφανιστεί ο χάρτης της εφαρμογής στον οποίο θα φαίνονται οι συσκευές που έχετε και κάποιες επιλογές τις οποίες θα αναλύσουμε παρακάτω.

Συσκευές: Στην κάτω πλευρά της εφαρμογής βρίσκεται η επιλογή Συσκευές με ένα βελάκι που δείχνει προς τα πάνω, μόλις πατήσετε το βελάκι ένα παράθυρο θα ανοίξει στην κάτω πλευρά στο οποίο θα εμφανίζονται όλες οι πληροφορίες για τις συσκευές που έχετε.

Το «Όνομα» της συσκευής σας, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται:

 «Σε σύνδεση» όταν η συσκευή σας είναι ενεργή «Εκτός σύνδεσης» όταν η συσκευή σας είναι ανενεργή και ως «’Άγνωστο» όταν η κατάσταση της συσκευής σας δεν αναγνωρίζεται .Τέλος εμφανίζεται η «Τελευταία ενημέρωση» δείχνοντας  την τελευταία ενημέρωση που πραγματοποίησε η κάθε συσκευή στον Server του Entopizo.gr.

Κατάσταση : Στην δεξιά πλευρά της εφαρμογής βρίσκεται ένα βελάκι που δείχνει προς τα αριστερά, όταν το πατήσετε θα εμφανιστεί ένα παράθυρο με όνομα «Κατάσταση» στο οποίο θα εμφανίζεται η κατάσταση της συσκευής που έχετε επιλέξει εκείνη την στιγμή.  Στο παράθυρο αυτό εμφανίζονται οι εξής παράμετροι:

«Χρόνος» ο οποίος δείχνει την ημερομηνία και την ώρα που έγινε η τελευταία ενημέρωση της συσκευής με τον server.

«Γεωγραφικό πλάτος» και «Γεωγραφικό μήκος» της συσκευής.

«Έγκυρο»  δείχνει «Yes» αν η τοποθεσία της συσκευής είναι σωστή και δείχνει «No» αν η τοποθεσία της συσκευής είναι απαρχαιωμένη, ανακριβής ή μη διαθέσιμη.

Η «Ακρίβεια»

Το «Υψόμετρο»

Η «Ταχύτητα» η οποία δείχνει με ποσά χλμ./ώρα κινείται η συσκευή.

Η «Πορεία» η οποία δείχνει «N» αν η συσκευή κινείται Βορειά, «S» αν η συσκευή κινείται νοτιά, «E» αν η συσκευή κινείται ανατολικά και «W» αν η συσκευή κινείται δυτικά.

Η «Διεύθυνση» η οποία πρώτα εμφανίζει την φράση «Δείξε Διεύθυνση» με μπλε γράμματα και μόλις πατήσετε πάνω σας εμφανίζει την διεύθυνση στην οποία βρίσκεται η συσκευή σας.

Το «Πρωτόκολλο»

Η «Απόσταση»

Η «Συνολική απόσταση» η οποία δείχνει ποσά χιλιόμετρα έχει διανύσει συνολικά η συσκευή

Η «Κίνηση» που δείχνει «Yes» αν η συσκευή κινείται ή «No» αν η συσκευή δεν κινείται

  1. Αναφορές : Στο επάνω μέρος της εφαρμογής υπάρχουν μια σειρά από εικονίδια όταν πατήσετε στο αριστερό εικονίδιο που απεικονίζει ένα έγγραφο θα εμφανιστεί ένα παράθυρο στο οποίο θα βρίσκονται οι αναφορές των συσκευών σας. Στις αναφορές θα εμφανίζεται ο «Τύπος» της αναφοράς που θέλετε να δείτε, μετά εμφανίζεται η «Διαμόρφωση» οπού όταν πατήσετε εκεί θα σας εμφανιστεί ένα παράθυρο το ποιο θα σας επιτρέπει να επιλέξετε για ποια συσκευή θα  θέλετε να δείτε τις αναφορές ( μπορείτε να επιλέξετε ταυτόχρονα περισσότερες από μια  συσκευές ) έπειτα θα σας έχει την επιλογή «Δείξε Δείκτες» το οποίο θα δείχνει στον χάρτη βελάκια σχετικά με την πορεία της συσκευής σας ανάλογα με την αναφορά που έχετε επιλέξει και μετέπειτα εμφανίζει να διαλέξετε την «Περίοδο»  η ένδειξη αυτή σας δίνει την δυνατότητα να δείτε χρονικές αναφορές της συσκευής  «Σήμερα», «Χθες», «Τρέχουσα Εβδομάδα», «Προηγουμένη Εβδομάδα», «Τρέχων Μήνας» και «Προηγούμενος Μήνας». Για να δείτε τις αναφορές των συσκευών σας που έχετε επιλέξει πιο πριν πατάτε «Προβολή» .Ενώ αν θέλετε να αφαιρέσετε από το ιστορικό  τις αναφορές πατάτε στο «Καθαρισμός». Οι τύποι αναφορών είναι οι εξής:
  2. Διαδρομή : Όταν επιλέγετε τη διαδρομή θα σας εμφανίζετε μια παρόμοια λίστα όπως εμφανιζόταν και στην κατάσταση της συσκευής που θα δείχνει το «’Όνομα συσκευής», το «Έγκυρο», τον «Χρόνο», το «Γεωγραφικό πλάτος», το «Γεωγραφικό μήκος», το «Υψόμετρο», την «Ταχύτητα» και την «Διεύθυνση».
  3. Γεγονότα : Όταν επιλέγετε τα Γεγονότα θα σας εμφανίζεται μια λίστα που θα δείχνει τον «Χρόνο» του κάθε γεγονότος, το «Όνομα συσκευής» για την οποία συνέβη, ο «Τύπος» του γεγονότος ,«Device moving» όταν η συσκευή αρχίζει να κινείται και «Device stopped» όταν η συσκευή σταματήσει να κινείται, ο «σταματήσει» που δείχνει αν η συσκευή εισήλθε ‘η εξήλθε από έναν εξήλθε και τέλος «Maintenance»*.
  4. Ταξίδια : Στην επιλογή «Ταξίδια» εμφανίζεται μια λίστα που δείχνει το «Όνομα συσκευής» που έχετε επιλέξει, την «Ώρα έναρξης» που ξεκίνησε η κάθε διαδρομή της συσκευής σας, το «Odometer Start (‘Έναρξη Οδομέτρου)» ποσά χιλιόμετρα έχει διανύσει συνολικά η συσκευής όταν ξεκίνησε την κάθε διαδρομή, την «Διεύθυνση αφετηρίας» της διαδρομής της συσκευής σας, την «Ώρα λήξης» που τέλειωσε η κάθε διαδρομή της συσκευής σας, το «Odometer End (Τέλος Οδομέτρου)» οπού δείχνει ποσά χιλιόμετρα έχει διάνυση συνολικά η συσκευή σας όταν τέλειωσε την κάθε διαδρομή, την «Διεύθυνση τερματισμού» της διαδρομής της συσκευής σας, την «Απόσταση» που διένυσε η συσκευή σας στην κάθε της διαδρομή, την «Μέση ταχύτητα» που έφτασε η συσκευή σας στην κάθε διαδρομή, την «Μέγιστη ταχύτητα» που έφτασε η συσκευή σας στην κάθε διαδρομή, την «Διάρκεια» της κάθε διαδρομής της συσκευής σας, την «Κατανάλωση καυσίμων»  που έκανε το όχημα σας στην κάθε διαδρομή ,στην περίπτωση που το GPS tracker έχει εγκατασταθεί σε όχημα που υποστηρίζει μέτρηση κατανάλωσης καυσίμων και τέλος τον «Οδηγό» που έκανε την κάθε διαδρομή σε περίπτωση που έχετε ορίσει κάποιον.
  5. Στάσεις : Στην επιλογή Στάσεις εμφανίζεται μια λίστα που δείχνει το «Όνομα συσκευής» που έχετε επιλέξει, την «Ώρα έναρξης» τις στάσης που έχει κάνει η συσκευή σας, το «Οδόμετρο» που δείχνει ποσά χιλιόμετρα έχει διανύσει συνολικά, την «Διεύθυνση» στην οποία έκανε στάση η συσκευή σας, την «Ώρα λήξης» λήξης της στάσης που έχει κάνει η συσκευή σας, την «Διάρκεια» της στάσης που έχει κάνει η συσκευή σας, τις «Ώρες Μηχανής»* και  την «Κατανάλωση καυσίμων» που έκανε του οχήματος σας στην κάθε διαδρομή στην περίπτωση που το GPS tracker έχει εγκατασταθεί σε όχημα και αν υποστηρίζει μέτρηση κατανάλωσης καυσίμων.
  6. Περίληψη : Όταν επιλέγετε την Περίληψη θα σας εμφανίζεται μια λίστα που θα σας δείχνει το «Όνομα συσκευής» που έχετε επιλέξει, την «Απόσταση» που δείχνει την συνολική απόσταση που διένυσε κατά το χρονικό διάστημα που έχετε επιλέξει, το «Odometer Start (‘Έναρξη Οδομέτρου)» εμφανίζει  ποσά χιλιόμετρα έχει διανύσει  η συσκευή σας κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου που έχετε επιλέξει, το «Odometer End (Τέλος Οδομέτρου)» που δείχνει ποσά χιλιόμετρα έχει διανύσει συνολικά η συσκευή σας κατά την λήξη της χρονικής περιόδου που έχετε επιλέξει, την «Μέση ταχύτητα» και την «Μεγίστη ταχύτητα» που έφτασε η συσκευή σας κατά την χρονική περίοδο που έχετε επιλέξει, τις «Ώρες Μηχανής»* και  την «Κατανάλωση καυσίμων» που έκανε του οχήματος σας στην κάθε διαδρομή στην περίπτωση που το GPS tracker έχει εγκατασταθεί σε όχημα και αν υποστηρίζει μέτρηση κατανάλωσης καυσίμων.
  7. Επιλογή χάρτη Entopizo: Στο Entopizo έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε διαφορετικό χάρτη από τον προκαθορισμένο που προσφέρει η εφαρμογή. Για να το κάνετε αυτό πρέπει να πατήσετε πάνω δεξιά στο εικονίδιο με το γρανάζι, έπειτα επιλέγετε «Λογαριασμός», μετρά επιλέγετε «Προτιμήσεις» και θα δείχνει την «Επιλογή χάρτη» εκεί μπορείτε να διαλέξετε από μια λίστα επιβεβαιωμένων χαρτών οι οποίοι είναι : Carto Basemaps, Open Street Map, Bing Maps Road, Bing Maps Aerial, Bing Maps Hybrid, Baidu, Yandex Map, Yandex Satellite, Wikimedia. Μόλις επιλέξετε τον χάρτη της αρεσκείας σας ,πρέπει να επανεκκινήσετε την εφαρμογή.